9.9 C
Antwerpen
donderdag, maart 27, 2025

Zuiderse gastronomie in blik

Bij een gastronomische maaltijd denk je steevast aan een meergangen-menu in een chique restaurant, maar vaak zit er ook een groot culinair genot in een klein hoekje, in dit geval en blikje. Bij Casa Conservas pakt men uit met ‘ingeblikte cultuur’, iets wat in Spanje en Portugal enorm gewaardeerd wordt. Bij Casa Conservas serveert men er nog een gepast sherry of heerlijk Zuiders wijntje bij en je bent vertrokken voor een heerlijke middag of avond. Bovendien is iedereen welkom voor een drankje of een klein hapje.

 

Gerechtje bij Casa Conservas op de Varkensmarkt in Antwerpen. foto ©casa Conservas
Gerechtje bij Casa Conservas op de Varkensmarkt in Antwerpen. foto ©casa Conservas
Gerechtje bij Casa Conservas op de Varkensmarkt in Antwerpen. foto ©casa Conservas
Gerechtje bij Casa Conservas op de Varkensmarkt in Antwerpen. foto ©casa Conservas
Gerechtje bij Casa Conservas op de Varkensmarkt in Antwerpen. foto ©casa Conservas
Gerechtje bij Casa Conservas op de Varkensmarkt in Antwerpen. foto ©casa Conservas

Gesprek met Carla Pantens van Casa Conservas

 

Wel Casa Conservas is een concept dat we in Portugal eigenlijk hebben leren kennen. In Portimão is er een zelfde concept take-away, ter plaatse degusteren en ook winkel en we vonden dat eigenlijk zo tof en dan zal een aantal jaar eigenlijk dat we zeggen ‘zou daar niet in Antwerpen werken?’ En dan met de corona hadden we wat tijd om te brainstormen en te zien of dat inderdaad haalbaar was en kijk, het is er!

Casa Conservas, het draait dus om conserven?

Klopt. Het zijn inderdaad allemaal gerechtjes uit blik die je kunt degusteren in de zaak ofwel meenemen naar huis om te degusteren en we willen terug die impuls geven van conserven en van blikken, vroeger was dat hier wel heel bekend, maar dat zijn echt pareltjes en het zijn fantastische lekkere dingen die in die blikken zitten.

Wordt het dan ook in blik geserveerd op je bord?

Sommige zijn inderdaad in blik te degusteren, andere maken we gerechtjes van, een slaatje, een broodje of zo dus de beide doen we.

Is er dan voldoende variatie? Mensen kennen sardines, makreel, tonijn, … Kan je daar een volledige maaltijd mee samenstellen?

Absoluut! Je kan heel creatief zijn met dingen die uit blik komen, je kan er zelf ingrediënten uiteraard aan toevoegen, er is ook pikant je hebt escabeche, je hebt allerlei kruiden die er aan toegevoegd zijn, dus eigenlijk voor elk wat wils.

Is het alleen vis?

We hebben uit blik enkel vis maar voor de mensen die echt geen vis lusten hebben we een aantal alternatieven, de tapa-gerechtjes, de Manchego-kaas de Jamon-portie, we hebben ook broodjes een Bifana, dat is een Portugees broodje dat is varkensvlees gemarineerd, dat wordt opgebakken en dan in een lekker krokant broodje geserveerd.

Welke wijnen of dranken serveren jullie daarbij?

Wel wij hebben een specialiteit in sherry’s, dus een heel groot aanbod in Sherry, ook minder bekend, vroeger heel herkenbaar aan het glaasje met het ‘ceriseke’ er in. Nu daar zijn we uiteraard van afgestapt, maar we willen dat terug een nieuwe impuls geven, want er zijn heerlijke sherry’s, onbekend is onbemind, iedereen kent alleen maar de droge sherry, maar er zijn zoveel varianten, ook voor elk wat wils.

Vroeger was dat eigenlijk hét aperitief bij uitstek maar dat is er wat uitgegaan hé?

Dat is er wat uitgegaan en wij willen dat er terug in brengen en wat de wijnen betreft zijn het dus Spaanse en Portugese wijnen die we in ons aanbod hebben. Ook het de Portugese wijnen die zijn dan van de Algarve streek, ook veel minder bekend maar heerlijke wijnen en pareltjes zitten daar tussen.

 

Meer reportages op www.Aantwaarpe.be

 

kijk ook op onze sociale media (Facebook, Instagram, YouTube en Twitter)

Ook interessant voor jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Social Media

811FansLike
607VolgersVolg
608VolgersVolg
399AbonneesAbonneer

Nieuws