Bart De Pooter van restaurant Pastorale in Reet opent twee restaurants in Autograph Collection Hotel by Marriott.
Sapphire House Antwerp kondigt in primeur haar chef aan. Niemand minder dan tweesterrenchef Bart De Pooter van Pastorale** opent dit jaar maar liefst twee restaurants in dit prestigieuze Autograph Collection Hotel by Marriott. WILD|n, gelegen in de oudste zaal van het hotel, zal het eerste plant-based fine dining restaurant zijn in Antwerpen.
Chef De Pooter zal verrassen en inspireren met pure en eigenwijze gastronomie. Een nieuw culinair hoofdstuk is aangebroken. PLANT|n, het casual zusje van WILD|n, voorziet hotelgasten in al hun wensen van ontbijt tot diner. Uniek is het feit dat naast WILD|n en PLANT|n, de gehele culinaire hotelbeleving volledig plant-based zal zijn, van roomservice tot minibar, én dit alles onder leiding van Chef De Pooter. Sapphire House Antwerp is hiermee het allereerste hotel dat een volledige plant-based ervaring biedt aan haar gasten.
Hotel dining in Antwerpen maakt hiermee weer een sprong vooruit, want beide hotels zijn ook toegankelijk voor foodies die niet in het hotel verblijven.
Sapphire House Antwerp en PLANT|n openen de deuren half april. WILD|n wordt verwacht in mei.
Sapphire House Antwerp schittert niet alleen naast de historische pracht en praal van de Handelsbeurs. Ook op culinair niveau belooft deze plek the place to be te worden van Antwerpen. Niemand minder dan Bart De Pooter werd aangesteld om van dit hotel dé Belgische referentie te maken in de wereld van plant-based cuisine. En die missie wordt met een hongerige ‘goesting’ ter harte genomen, of wat had je gedacht van een tweesterrenchef?
Sapphire House Antwerp opent met De Pooter twee restaurants:
PLANT|n, all-day dining van ontbijt tot room service en diner, opent de deuren samen met het hotel in april.
WILD|n wordt een fine dining restaurant en opent de deuren in mei.
Bart de Pooter
Dat de ziel en de roots van Bart De Pooter 18 kilometer verderop liggen, in het landelijke Reet, tussen de velden van de Rupel, Nete en Schelde, vormt eigenlijk de kracht van dit culinaire hoogstandje.
“Hoewel Pastorale het enige tweesterrenrestaurant was van de provincie Antwerpen, werden we nooit als Antwerps restaurant beschouwd. Nu krijg ik de kans om mijn roots naar centrum Antwerpen te brengen en een plantaardige identiteit te geven aan Sapphire House Antwerp, van het ontbijt tot diner.”
Pastorale werd eerder in 2018 door We’re Smart ® World uitgeroepen tot ‘Best Vegetable Restaurant of Belgium’.
Volgens Bart is de tijdsgeest én Antwerpen rijp om in dit avontuur te stappen. “Antwerpen, één van de meest avantgardistische steden, biedt enorm veel potentieel en staat open voor inventieve, plantaardige gastronomie.”